Ayurvedische massage


ayurvedische massage foto

Ayurveda

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: “ayu” (leven) en “veda” (kennis). De letterlijke betekenis is “levenskennis” of “wetenschap van het leven”.
Ayurveda is de oudste medicinale wetenschap die is overgeleverd en op schrift gezet. Het is een holistische leer die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest. Ook yoga maakt daar onderdeel van uit.

Ayurvedische massage

De volledige lichaamsmassage Abhyanga is de meest bekende massagevorm van de Ayurveda. De massage staat bekend om haar preventieve werking. Een ontspannende en verzorgende lichaamsmassage die geschikt is voor iedereen. Het hele lichaam (inclusief het hoofd) wordt met een ruime hoeveelheid warme kruidenolie gemasseerd. De behandeling bestaat uit zachte, vloeiende en ritmische bewegingen met de handen. Dit stimuleert onder andere de opname van voedingsstoffen en de doorbloeding van de organen; het revitaliseert je lichaam, vermindert stress en bevordert een diepe en natuurlijke adem. Daarmee ondersteunt ze net als yoga de harmonie tussen lichaam en bewustzijn. De vloeiende bewegingen worden afgewisseld met een stevige massage techniek (kloppen en kneden) gericht op het herstellend vermogen van het lichaam.
Essentieel zijn de marma-drukpunten. Hier ontmoeten aderen, zenuwen, gewrichten, botten en pezen elkaar, vergelijkbaar met acupunctuurpunten. Met het masseren van deze punten wordt het lymfesysteem en de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en het zenuwstelsel tot rust komt.

Massage maakt het lichaam zuiverder en krachtiger!

 

Ik masseer uitsluitend vrouwen en kinderen.